mandag 12. mars 2018

Alps de haute Provence - mars 2018

Alain inviterte på tur til fjellene sør i frankrike, og jeg sa uten betenkningstid ja. Det var i høst.
Deretter kom flere stunder jeg angret fordi jeg lurte på hvor tungt det ville bli. Men så kom nå dagen og jeg dro  avgårde. Vi skulle til et sted i nasjonalparken Merkantour som ligger nord for Nice og nærmere grensen til Italia. Stedet vi skulle overnatte var Estenc hos Gudrun som vi hadde besøkt før. Men så kom snøfall, veisperringer og skred i vegen for oss og våre planer. I stedet la vi oss til i Annot hvor Alain og Elin har en leilighet, og så tok vi turene ut med bil til passende steder. Følgende er en bildeserie av turer over seks dager. De to siste kun Alain og jeg. Våre yngre venner var Cecilie, Joakim, Håkon og Even.

1. dag fra la Colle St-Michel til toppen Bne 2157 moh i nordøst
2. dag til over fjellet og ned til Villars-Colmars deer vi gikk opp ryggen vestover mot la Grand-Croix, men stoppet i blåsten på ca 2300 m3. dag til fra Colmars og opp sørover i haute Verdon til toppen Le Laupon 2432

i gammelbyen innenfor borgmuren fikk vi servering i en frimurerloge

på veg hjem i Annot

4. dag ble det tett og vi tok bare opp til la Colle de St-Michel og toppen sønnafor Pic de Rent ca 1970 m. der så vi ingen ting ovenfor trær og busker. På vegen til Annot var vi innom en landsby som klamret seg fast oppe i fjellsida; Meailles.
5. dag til dro Alain og jeg opp forbi Colmar og Allos og tok fatt på bakkkene opp på fjellryggen Crete de Valdemars. Igjen tett, og helt opp på 2300 m kom vi ikke.Maison forrestiere de Valdemars. 


6. dag. om kvelden dro vi opp til ei hytte Cabane Marie-Louise nordvest for Villars-Colmars - 5 - 6 km gåing. Der overnattet vi og tok så opp mot  Mourre de Simance 2511 m. Like før toppen ble vi omhyllet i tåke på den smale ryggen, vi var vel på 2500.

Cabane Marie-Louise

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

eTavle