mandag 21. desember 2015

Sykkeltur Gappo - Pältsa og retur i august

Stien mellom Geainovuohppi forbi Pältsastugan og opp til Gappo og ned til Rognli i Signaldalen har blitt en populær rute for terrengsykling. Bent fikk lyst til å prøve fatbiken sin på strekninga og jeg ble med på gamle scott med dempere på forhjulet. Fulldemper kunne vært passende  og det viste jeg som gjorde turen for et par år siden. Nå tok vi imidlertid opp Signaldalen med sikte på å snu og vende tilbake etter en visitt på Pältsa.Det ble i all hovedsak en lett tur. Første overnatting på Gappo. Så videre innover og sørover. Samene har opparbeida 4hjulingstråkk vest for Gappojavri. Så vi fulgte denne leden nedover i stedet for å følge andreaskorsene på østsida. Men nede i sørøstenden tar vi over på "morenen" som geologisk er en esker. Denne fantaskiske ryggen stekker seg herfra og ned til Pältsa og videre men ikke fullt så markert østøver langs elva Kummaeno


På eskeren er det ikke alle steder mulig å sykle. Før løs grus, nokså bratt og/eller smalt på toppen mellom steinene. Men i det store og hele kunne vi sykle.
Vi passerte Pältsastugan, men prata med vertinna før vi fortsatte østover. Jeg tror snudde sknapt en kilometer fra renvaktarstugan nede i dalen.


Retur til Pältsa. Her ble det overnatting og badstue. På den store hytta var det bare to til foruten oss. Og badstua var vedfyrt forståss!
Det ble en ny overnatting på Gappo. Lang kveld
Neste morra tåke og vått. Turen ned Signaldalen er jo en prøvelse. Ulendt er det og ikke mindre utfordrende av dype hjulspor og utspylte renner i stier og veger. Siste delen derimot er en fryd. Da gikk det unna!ff

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

eTavle