tirsdag 21. mai 2013

16. - 20. mai Lyngen og Kvaløya


 
Lyngensamling. Dette er på den tida lamminga skjer.  Det er samtidig på den tida beboerne i Viken virrer rundt og spør hvor det ble av snøen. Jeg inviterte noen  hit opp. Det var Alain, Britta, Joakim, Ine-Lill og Rita.  Tre tok fatt på Hollenderen første dagen i påvente av et par etternølere og mens jeg var på jobb. Så dro vi til Ørnes i Lyngen om kvelden.  Vi slo leir ute i mot odden utenfor dyrka mark. Godt mottatt av lokalbefolkninga med ett unntak. Og pass på parkeringa så det er plass til å snu for andre. 

Et par nyfødte lokale lyngsværinger her. De ble sluppet ut på beite mens vi var der. Dette kan bli høstens alpelam!Morgenstemning utenfor i campen. Bål i fjæra 17. mai.

Daltind på 17. mai. Beklager manglende flagg! Fransk, svensk og norsk representasjon i flokken

Jiehkkevarri. Her ser vi snø/breflekken som ser ut som ei kveite med hvitsida opp. At det var nabotoppen som fikk navnet Kveita, fører til  at mange kaller den "kartkveita". Underforstått det var selve Jiehkkevarri hovedtopp som skulle være benevnt Kveita. Vel, Jiehkkevarri er ikke bare toppen, men hele massivet.  Balkongen i høyre bildekant. Men ingen å se der over. Alain inntar fotoposisjon og får en hvil. Her både hopvedtoppen og Kveita (th). Helt til venstre Balgesvarre, så sydtoppen.

 Høyre skulder på Daltind. Ine-Lill og Joakim broderer. Her bare øvre halvdel av fjellsida.

 Lyngsdalen oppstilling.

 Den 18. mai var målet Istind via Rottenvikbreen. Men her TK-standard i Lyngsalpene. En skam!

 Skovalg på våren: Rødsildre var forventet av Rita.

Planlegging. Et parti velger Fastdalstind

 Vi valgte Kjostind. Et lite stykke på beina under toppaksla på Store Kjostind

 Oppe på Store Kjostind. Utsyn sør-vestover
Den 19. mai. Middagstind i strålende sol. Her i bakgrunnen Piggtind og Storvasstind.

 Oppstilling. Undervurdert fotokunst.  Ta flere oppstillbilder!
 Kan man snakke om gnistrende føre på solsvidd snø? Ja så men!

 Rita. Parallellsving med bred benstilling. Stødig i høy fart.

 Zoomen er ikke automatisk

 Ine-lill. Telemark med dyp knebøy og samlede ski. Små raske svinger i de bratteste henga, åpne og større på mindre hellinger.  Dyktig god. Men bør sette opp farta - litt større svinger.

 Skittentind 20. mai. Rast nr 1 av 3!

Alain på Skittentind. Han var oppe på 5 topper på 5 dager.  Appropos topp: Vi kravlet opp til varden også! Direkte fra snørenna der bak. Kan bli litt verre når snøen er borte.
 
Joakim. Vil helst gjøre noen hopp. Kraftfulle svinger, stor vektavlastning. Kjempekontroll.  Kan kjøre så bratt som helst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

eTavle