onsdag 2. januar 2013

30. - 1. jan Nyttårstur til Dærta

All tradisjonell nyttårsfeiring vrakes til fordel for den årlige nyttårferinga på Dærta!
Som alle år før legges planer for en tre-fire dagers rundtur mellom Dividalen, Rosta- og Dærtahytta. Men den ble litt forkorta denne gangen grunnet værvarslet. Dro opp til Devddeskoia søndag og videre inntil Dærta mandag. Retur same veg. Godt med snø i fjellet og aldri har vegen og løypa opp til koia vært så fin som i år. Vinterstormen hadde ikke feid vekk snøen, og en mild bris var alt vi fikk over vannet fram til koia. Det er de lange kvelders turer dette midtviters. Så man skal ha litt å pusle med. Og koia er ikke noe unntak. Her var det bare å sette i gang, skafte om øksa, lage gafler (noen glemmer vitale ting), lese hytteboka og ikke minst pleie halsen. Litt rå ved, men det blir varmt i denne lille og koselige koia når erfarne gutter fyrer opp!        
 
Devddeskoia

Innover i Devddesskogen på morgenen
Midt i vide Devddesvaggi


Tåke i Dærtavaggi


Det lønner seg å kutte inn løypa til Dærta ved å gå over fjellryggen nord av 915 i stedet for å gå innom samelandsbyen på Cievcca. Her er vi kommet høyt over tåka i Dærtavaggi, og kan holde over tåka langt innover. Dermed bare en knapp kilometer i tåka bort til hytta.

Også litt å pusle med på Dærta. Bunnspeika vassbøtter og kjeler måtte settes på ovnen og kjøkkenkroken måtte måkes fram. Man bør lufte hytta før man går, men ikke la den stå og lufte hele tida - er nå min mening.

Etter seksrettes festmiddag nyttårskvelden holder vi et mindre fyrverkeri. Det er sparsomt, for i valget mellom hva vi velger bære på ryggen flere mil for å fyre med - taper fyrverkeriet.
Nyttårsfeiring på Dærta


På veg hjem i Devddesvaggi


De som var med var Marit, Jan-Thomas og jeg fra Dividalen, og så kom Rakel og Gudmund over Bossir fra Rosta. De to hadde en overordenlig flott tur i høyfjellet! Alle retur over Devddes.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

eTavle