søndag 30. januar 2011

Lille Blå og Slettheia

Mildværet tok slett ikke knekken på det flotte føret, og nedover sørflanken på Lille Blåmannen var det som vanlig gode forhold. Det må være noe med vinden - kanskje der alltid er en laminær strøm som hverken lager skavler eller fonner. Som man vet er det turbulens, som på så mange andre områder i livet, som hvirvler opp problemene. Søndagen forløp på turlangrennski i atter mer tørr nynø *). Bærre lækkkert!

*) Noen kaller tørr nysnø for pudder og elsker oversatte engelske termer. (På engelsk powder - som også betød krutt.)  Ellers finnes pudder i dåser (små bokser) og punger - så vidt jeg vet. Og da er jeg ved poenget: Den som kaller sne for pudder, får finne seg i å bli kalt pudderpung! (Jeg avstår fra vulgære assosisasjoner.)

2 kommentarer:

  1. smil....typisk telemark-kommentar......hvorfor gjøre enkle ting vanskelig....."tørr snø".....rett og slett litt kjedelig.....POW WOW! da føler du hvor mye sving det ligger i ordet.....bruk fast hæl og enjoy pudder!!

    SvarSlett
  2. eller skal vi i fremtida kalle deg "den laminære Harald, som elsker tørr snø"....:-)))...alternativet er nok "vetduhva, det er den steingale Harald, den puddergale pudderhund, som lar mang en ung skikjører se absolutt gammel ut...??? du får selv velge......smil....så litt vulgær er ikke verst.....

    SvarSlett

eTavle